Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Той иска да каже, че НЖК е по-добро от Денсо Оригинално от завода Алфите с туин спарк мотор излизат с НЖК Платиниеви, ако не се лъжа.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Точно това имах в предвид да. Но явно ще ги сменя новия й собственик. Аз за сега ще търкалям 33-ката
      sigpic
      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Колеги кажете добър тапицер в София и да работи на добри цени, става въпрос за таван малко е пропаднал и трябва се позалепи плата
        Поздрави
        -------------------------------
        ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
        ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Моите като гледам в какво здраве са, вероятно са оригинално слагани на колата. По каталог излизат денсо иридиум за 2.0 цф2.

Comment

• Не знам в кой каталог гледаш но Дензо е компромисен вариант.
            sigpic
            33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
            Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Привет, Колеги,

Утре ми предстои смяна на динамо и исках да ви питам за подсказка, дали това на 2.0TS/климатик е взаимнозаменяемо с 1.6TS/климатик?

Попаднах на документация в нета и прочетох, че и двете би трябвало да са по 110Аh, въпроса ми е насочен към захвата и дали той е един ѝ същ при двата двигателя.

Благодаря предварително!

Поздрави,

Comment

• Преди малко се рових в е-пер и за моята 146 1.6TS дават два ампеража - 85 и 100 (не знам защо, задал съм по вин номер да търси). В сайта на ахм за двулитрова дават 100ач и се монтира на 1.4, 1.6, 1.8, и 2.0
                Моя е свален у дома, ама не съм видял колко е
                Attached Files
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                  Преди малко се рових в е-пер и за моята 146 1.6TS дават два ампеража - 85 и 100 (не знам защо, задал съм по вин номер да търси). В сайта на ахм за двулитрова дават 100ач и се монтира на 1.4, 1.6, 1.8, и 2.0
                  Масово 1,6 са с 100 ампера.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                    Масово 1,6 са с 100 ампера.
                    Разликата в амперажите би трябвало да е заради климатика, поне според мен.

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                    Преди малко се рових в е-пер и за моята 146 1.6TS дават два ампеража - 85 и 100 (не знам защо, задал съм по вин номер да търси). В сайта на ахм за двулитрова дават 100ач и се монтира на 1.4, 1.6, 1.8, и 2.0
                    На мен ми попадна динамо от 2.0 и на бърза ръка го обслужих с нови лагерчета и четки, без да се замисля дали ще пасне на 1.6, какъвто двигател е моят. Ще разберем днес, но както са писали и в сайта на ахм, би трябвало да става.

Поздрави,

Comment

• И моето е 100а.
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Някой знае ли как брони и други пластмаси, които са без боя оригинално (черни, шегренести) се изглаждат за да им се нанесе боя и да станат гладки като ламарината, какво се нанася върху голата част, с какви шкурки се обработва преди подготовка за боя, става въпрос за задна броня, която е за боя така или иначе, искам да пробвам какво мога да направя сам?

Comment

• За заглаждането незнам, но за да се боядиса гола пластмаса се обезмаслява и се пръска Пластификатор, след това грунд и боя, като грунда не е задължителен при гладка повърхност

Comment

• Благодаря, а за изглаждането някой?

Comment

• Има специални спрейове точно за брони. Най-добре ще бъде да се разходиш до специализиран магазин за бои и да провериш на място.

Чувал съм още, че освежаването може да стане и с пистолет за горещ въздух. Мисля този уикенд да пробвам с пластмасите в купето, че са ми много захабени. Ще пиша дали има положителен ефект. )

Comment

• Първоначално публикувано от Kircho Покажи съобщение
                                Чувал съм още, че освежаването може да стане и с пистолет за горещ въздух.
                                И аз така бях чувал, пробвах на 155-цата, че бяха започнали да избеляват, но не ми се получи. Може в мен да е бил проблема, не знам.

Comment

Working...
                                X